הידיעה יכולה ליצור לכם אופטימיות יתר מפתיעה: האם יתכן שתרופה מסוימת שפותחה להתמודדות עם ה HIV תעזור לקורונה? לפחות כך משתמע מכתבה ב Ynet שהכותרת שלה נשמעת חד משמעית “הפתרון המשפטי החריג שיסייע לטיפול בקורונה”. מכותרת הכתבה הזו נדמה שהפתרון כבר יסייע לחולי הקורונה. זה העניין המשפטי שהוא המורכב יותר… אלא שהמציאות כנראה מעט שונה. או לפחות- אנחנו עדיין לא יודעים האם הפתרון הזה יסייע או לא. בינתיים עד שיתגלה אחרת הוא לא עובד. ולא רק זאת- עו”ד מומחה בתחום הפטנטים בעולם התרופות עמו שוחחנו בנושא הביע ספק רק לגבי אפשרות משפטית כזו.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

תרופה לקורונה? מוגנת בפטנט בישראל

אין פתרון ידוע עדיין לטיפול בוירוס הקורונה. חוקרים בכל העולם נמצאים במרוץ אדיר להיות הראשונים שיצליחו להוכיח השפעה חיובית של חיסון או טיפול, אבל נכון למועד כתיבת כתבה זו אין פתרון עדיין. ע”פ הכתבה ב Ynet אתר החדשות שהוא אולי הגדול בישראל, זו תרופה בשם קלטרה (Kaletra) של חברה אמריקאית. התרופה אינה נמכרת באופן גנרי בישראל היות והיא מוגנת במספר פטנטים, אולם בהודו היא כן נמכרת ללא הגנה והכתבה מדווחת על פתח לייבוא תחליפים גנריים מהודו כדי לעקוף את הגנת הפטנט בישראל על התרופה המקורית.

הניו יורק טיימס: רעיון יפה אבל הוא לא עובד

מדובר בתרופה שמיועדת לטפל בוירוס האיידס, והיות ויש מכניזמים משותפים לוירוסים שונים, התקווה היא שהשימוש בה יהיה אפקטיבי גם לקורונה. היא בנויה משתי תרופות נגד וירוסים (Lopinavir–Ritonavir) אבל המחקרים הראשונים שפורסמו ביום רביעי שעבר מסין, לאחר ניסיון בשימוש בתרופה לטיפול בחולים במצב קשה, הראו שזה לא עובד. “לא נמצאה כל תועלת” אמרו החוקרים. את המחקר המלא אפשר למצוא בירחון הרפואי שפרסם אותו (The New England Journal of Medicine).

יחד עם זאת המחקר, שבדק 199 חולים בני 48-68 בוצע על חולים במצב קשה, ויתכן שמחקרי המשך על שלבים נוספים של התפתחות המחלה יגלו אפקטיביות טובה יותר-  למשל על חולים בשלב מוקדם יותר או במצב פחות קשה מאלה שנבדקו במחקר הספציפי הזה. נסיונות נוספים נעשו עם hydroxychloroquine – תרופה לוירוס המלריה, ויש אינדיקציות ראשוניות ביותר שהיא אולי מסייעת להפחית את חדירתו לתאים.

 


למידע על התוכנית לאימונים אישיים בריצה מהבית – לחצו פה: