הגישה המסורתית של כפפות חדר כושר משנה כיוון: עוריות דקות פתוחות ומאווררות- האם זה עובד? גם במבחן עוריות לאימונים של חברת MYTOP הישראלית לא התאכזבתי.

מאת: אבירם גרטי

מה זה עוריות?

כולם מכירים את הכפפות, אך רוב הכפפות הן מסורבלות, עבות ואינן מאפשרות קבלת ״משוב״ מהברזל שהן מחזיקות לכף היד. לעומתן- עוריות לאימונים משמשות מתאמנים להגנה על כפות הידיים ומניעת החלקה של המשקולת מהיד בעקבות הזעה בכפות הידיים. 

חברת MYTOP הישראלית הינה חברה המתמחה בייבוא ומכירה של מוצרי ספורט, ציוד לאימונים פונקציונליים, קרוספיט וציוד טקטי. העוריות של חברת MYTOP משפרות את האחיזה באימונים, מונעות החלקה ומגדילות את החיכוך. הן מתאימות לאימוני קרוספיט, חדר כושר, אימוני נינג’ה בדגש על אימוני מתח, עליות כוח (muscle up), אימוני קטלבלס, הנפות אולימפיות ואימונים עם משקולות חופשיות ועוד.

מחיר העוריות באתר של MYTOP הוא 139 ש״ח: עוריות MYTOP

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

כיוון הלבישה 

אף אחד לא באמת יודע מה שמאל ומה ימין, לאיזה כיוון השפיץ – לכיוון האגודל או לכיוון הזרת) – אז בוא אני אסביר. לדעתי, אין כיוון נכון או לא נכון. שפיץ לכיוון הזרת – מעולה להגנה בפולס גריפ (False Grip)כאשר עושים מאסל-אפ על טבעות. שפיץ לכיוון האגודל – מעולה לכל השאר בגלל שמגן על כל כרית כף היד(החלק הרך שקרוב לבסיס האגודל).

רצועת הבסיס רחבה דיה כדי לשמש כסוג של תומך שורש כף יד, אבל לא רחבה מידי. החומר ממנה היא עשויה מרגיש סה”כ נעים על העור.

מבחן הריח

טוב, כמובן שיש ריח באיזשהו שלב, אי אפשר לברוח מזה, אבל אם תאווררו כראוי לא תגיעו למצב שבו בני הזוג מבקשים שתחזיקו את הציוד על הגג. לאחר חודש מתחילת המבחן, העוריות מריחות בסדר ואפילו יש קמצוץ ריח של עור חדש.

מבחן הגריפ

אני יוצא בהצהרה… אני בן אדם ש… מזיע הרבה בידיים. כן כן אמרתי את זה. לכן עוריות משמשות אותי חלק ניכר מהעבודה שלי באימונים. גם בעבודה על מתח, קטלבלס ומשקולות… בעבודה עם מוט אני בד”כ לא משתמש בעוריות, אבל בשביל המבחן, ברור שכן. אחיזה היא המרכיב העיקרי במבחן ובמהלכו בדקתי את יכולת האחיזה בתרגילים השונים. 

מבחן הפול אפס והבהונות למתח (Toes 2 Bar)

נפריד בין עליות מתח ״ישרות״ או כפי שנקראות strict pull ups, לבין עליות מתח עם תנופה (Kipping Pull Ups or Butterfly Pull Ups) שבהן משתמשים בתחרויות קרוספיט למיניהן. בעליות מתח ״ישרות״, השימוש הבלעדי בשבילי הוא כדי שהידיים לא יחליקו. בצורה השנייה יש כאן הרבה טווח תנועה של כף היד על גבי המוט, הרבה חיכוך ולכן צריך אחיזה טובה (גריפ).

בעליות מתח ישרות, להבדיל מכפפות רגילות של חדר הכושר, העוריות דקות ולא מפריעות לקוטר האחיזה. מבנה העוריות ״מלווה״ את צורת כף היד ולא מתכווצץ כמו הכפפות ולכן אין צביטה של עור כף היד והתנועה זורמת.

בעליות עם תנופה (ואני אוסיף לזה גם את תנועת ״בהונות למתח״) – הגדרתי את שתי התנועות הללו ביחד כי יש כמעט את אותו החיכוך – האחיזה מעולה גם היא, אין כיווצוץ של העוריות (כמו בכפפות) ולכן התנועה גם כמו זורמת.

מבחן המאסל-אפ

מאסל-אפ או עליית כח היא בעצם תלייה מהמתח ובתנופה אחת עולים עם כל פלג הגוף העליון מעל המתח (עד האגן). בעליית כח יש הרבה חיכוך של הידיים עם המוט, אך גם כאן העוריות עמדו במבחן. לא החליקו לי הידיים, לא הפריעו לי העוריות והכי חשוב, לא נקרע לי העור בכפות הידיים.

מבחן המוט

השימוש בעוריות עם מוט, בד”כ יתבצע בעבודה של סטים כבדים/איטיים, לא באימון דופק גבוה עם משקל נמוך ותזוזות מהירות. אבל… אני ניסיתי בשניהם לראות איך יהיה. החיכוך הגבוה הוא בתנועות המהירות אז הלכתי על זה.  פוש-פרס/פוש-ג’רק, דד-ליפט, הנפות ועוד (מילון התרגילים כאן). ההרגשה והאחיזה היתה מאוד דומה לאחיזה של מתח בתרגילים מורכבים: המוט לא מחליק, זמן-בין-חידושי-אבקה הוא ארוך יותר ואפשר להתרכז בהנפה ולא באחיזה או שלא יחליק לי המוט מהידיים. חשוב לציין כי בעבודה עם מוט, העומסים גדולים בהרבה מכיוון שהמשקלים גדולים בהרבה מתרגילי משקל גוף על מתח או משקוליות יד.

מבחן משקולות היד

כאן נכנסת בעיקר ההשוואה עם כפפות חדר הכושר הרגילות. אז לדעתי, אין בכלל מה להשוות. היו לי בעבר כפפות ועבדתי לא מעט בחדר הכושר עם משקולות. אין מה להשוות בהרגשה או בעצם באי-הרגשה. לא מרגישים את העוריות על היד בין העור למוט הקטן של משקולת היד. הודות לדקות העוריות, אין בעיה להשחיל את היד לכל משקולת מבלי לאבד מהתחושה של המשקולת, ז״א הפידבק באחיזה הוא מעולה. במיוחד כאשר העבודה היא בתרגילים מתקדמים עם משקולות כגון Devil Press, Renegade Rows, Dumbbell Snatch, Dumbbell Clean & Jerk. 

מבחן הקטלבל

150 קטלבל סווינגס…  כבדים (28KG), היה נ ה ד ר…  האצבעות היו אול-דה-ווי בפנים, העוריות מגינות על החלק שמשתפשף וללא התקלפויות וללא איבוד אחיזה.

מבחן ההליכה על הידיים

טוב, לא באמת הלכתי על הידיים עם העוריות, אבל חלק חשוב הוא לבדוק את העוריות במצב “המתן”… כשיש אימון שמערב הליכה/עמידה על הידיים ועוד תנועות אשר מצריכות עוריות, אני מסובב את העוריות (“הצמיד”) סביב המפרק כך שהן מסתירות את השערות של גב כף היד שלי….  יש עוריות שפשוט לא נוח ומפריעות לתנועות האחרות, לא ככה היה עם אלה.

מבחן השימוש הרצוף – אימון שלם של כשעה

המטרה היא לבדוק את העוריות במשך כל האימון ולראות איך היה. להשתדל לעשות אימון שבתוכו חלק מהתרגילים דורשים עוריות ואחרים לא. כל הזמן לעבוד איתן או לסובב אותן שלא יפריעו, להזיע לאורך כל האימון ולבסוף להרגיש איך היה, הרגשתי אותן על היד או לא. במבחן הזה הכל היה בסדר חוץ מדבר אחד שהפריע לי: כאשר סיבבתי את העוריות (כדי שכפות הידיים יהיו חופשיות), צד אחד של הרצועה התגלגל פנימה והייתי צריך להוציא אותו. זה לא משהו שמפריע וגם שמתי לב שלכיוון אחד זה קורה ולכיוון השני לא. סה”כ עבד מצוין. 

לסיכום

כפות הידיים שלנו צריכות הגנה כאשר הן באות במגע עם המוט/מתח/משקולת/קטלבל. יש חיכוך שמוביל לשפוחיות ולבסוף לקריעה של העור, לפעמים עד השבתה מאימונים. כדי לקבל הגנה טובה, המוצר שנבחר כדי לשמור לנו על כפות הידיים צריך להיות מותאם לכף היד והאצבעות, צריך להגן על העור מקריעה וצריך לתת לנו עדיין הרגשה של הברזל כדי שנוכל לקבל משוב.

העוריות נותנות את המענה לבעיה, הן מותאמות בצורתן לחלק כף היד אשר בא במגע עם הברזל ומגיעות עם חורים לאצבעות, הן דקות ולכן יש ״הרגשה״ והן מגינות על העור מכיוון שהן באות במגע עם הברזל ולא כף היד. 

ישנם הרבה מוצרים בשוק והבעיות העיקריות הן – התבלות מהירה, חומר לא איכותי שגורם להרגשה לא נוחה במהלך אימון, קריעה של רצועת שורש כף היד ואי התאמה לכף יד האדם.

כדי לענות לבעיות אלו, המוצר צריך להיות עמיד להרבה חיכוך ושפשוף, רצועת החיבור לשורש כף היד צריכה לעמוד בהרבה עומס משיכה ועדיין המוצר צריך להרגיש נוח על כף היד, נוח כאשר הוא  מסובב(כאשר לא צריכים אותו) ועדיין דק מספיק כדי שנוכל לקבל את המשוב שאנחנו צריכים.

העוריות של מיי-טופ ״סבלו״ את כל סוגי האימונים שיכולתי לחשוב עליהם ללא התבלות או קריעה, הרגישו נוח מהחזרה הראשונה על כף היד וגם על שורש כף היד הודות לרצועת neoprene המעולה ולוולקרו שנצמד חזק. העוריות עשויות מעור אשר גרם לי להרגיש כאילו אין משהו ביני לבין הברזל וקיבלתי את המשוב שאני צריך.

צילם וכתב: אבירם גרטי

אחרי שרכב על אופני הרים, ניסה אופני טריאל (Trial), הוקי (על רולר בליידס), ריצות בינוניות וארוכות (עד 10 ק”מ), יוגה ובין לבין גם חדר כושר לסירוגין, בשנים האחרונות אבירם גרטי חזק בקרוספיט!